Hoop Cola i Hand Made rozwijają platformę komunikacyjną – nowa kampania marki.

Hand Made i Hoop Polska pogłębiają i rozwijają współpracę w oparciu o flagowy produkt: Hoop Colę, która przechodzi właśnie istotny relaunch.

Hoop Cola otrzymała nową szatę graficzną i logotyp, a symbolem marki została gwiazda. To znak wysokiej jakości produktowej, ale też wartości emocjonalnych, jakie Hoop Cola chce utożsamiać: rodzinności i wsparcia w dążeniu do realizacji marzeń.

Nowa platforma komunikacji jest naturalną kontynuacją zimowej kampanii „Prześlij gwiazdkę”, która była skoncentrowana wokół roli rodziny. Teraz rozwijamy tę historię o nowe konteksty. Wiodący w kampanii spot reklamowy opowiada historię młodego ojca, który po narodzinach syna musiał zrezygnować ze swojej muzycznej pasji. Odkłada więc swoją ukochaną, ikoniczną gitarę na półkę. Po latach, zapomniany instrument odnajduje dorosły już syn. Odkrywa w sobie muzyczną pasję i zakłada zespół. Wszystko prowadzi do zaskakującego happy endu!

Miłosz Sroka, dyrektor kreatywny w Hand Made

Kolejny raz punktem wyjścia dla historii marki była uniwersalna obserwacja dotycząca relacji. Wielu rodziców musi porzucić ukochane pasje i hobby, kiedy zmieniają się ich priorytety, w momencie narodzin dzieci. Hoop Cola pokaże, że ta sytuacja czasem prowadzi do niezwykłego zakończenia: odkryta po latach „zakurzona” pasja potrafi łączyć pokolenia. Zbliża rodziców i dzieci .
Kampania reklamowa wykorzystuje długie formaty telewizyjne i online, aby w pełni oddać kontekst i klimat emocjonalnej historii. Nowe dla Hoop Coli będzie szerokie wykorzystanie formatów richmediowych w kampanii display. Całą opowieść dopełni aktywacja w punkcie sprzedaży – wykorzystująca motyw tatuażu oraz wakacyjna promocja sprzedażowa.

Optymizm i mocny kontekst muzyczny – to wyróżniki kampanii, która doda nowej energii konsumentom i marce w chwili kluczowego relaunchu.