Hand Made i Kozel zapraszają na spotkania w czeskim stylu
Hand Made i Kozel zapraszają na spotkania w czeskim stylu

25. kwietnia wystartowała kolejna, trzecia już kampania zrealizowana przez Hand Made dla marki Kozel.

Wszyscy jesteśmy zabiegani, ze znajomymi najczęściej spotykamy się na Facebooku, a sąsiadom w najlepszym razie mówimy przelotne „dzień dobry”. Piwo Kozel to powód, aby wyrwać się z anonimowości i otworzyć na ludzi. Zwłaszcza tych, których znamy tylko z widzenia. W ramach działań ambientowych, na warszawskim Wilanowie powstała czeska wioska. A co się wydarzy gdy na spontaniczne spotkanie zupełnie obce sobie osoby zaprosi… prawdziwy kozel?

Sprawdźcie sami:

Akcja spotkała się z bardzo dużym zainteresowaniem i sympatycznymi reakcjami mieszkańców Miasteczka Wilanów. Mnóstwo osób chętnie zaglądało do środka naszej „instalacji”, a sympatyczny kozioł zadziałał jak magnes. Cieszymy się, że nasza czeska wioska spotkała się z tak pozytywną reakcją Polaków.

Tomasz Chmielewski, Junior Brand Manager marki Kozel

Główne kanały komunikacji to Internet, outdoor oraz działania ambientowe. Hand Made odpowiada również za prowadzenie w trakcie kampanii facebookowego profilu Kozla oraz działania reklamowe w social mediach. Kampania potrwa dwa miesiące.
Key visual opracowała agencja Afekt, za zakup mediów odpowiada dom mediowy Zenith. Instalacja została zbudowana przez agencję IQ Marketing, a film wyprodukowało studio TANK.

Hand Made to agencja reklamowa full service. Realizuje kampanie we wszystkich mediach - od telewizji, przez internet, w tym social media, po eventy, PR czy niestandardowe działania komunikacyjne.
Kozel to marka należąca do Kompanii Piwowarskiej. W Polsce dostępne są Kozel Ležák i Černý, warzone według tradycyjnej, czeskiej receptury.