Lumio™ - nowa propozycja dla miłośników kawy.

13 listopada ruszyła kampania launchingowa nowego ekspresu NESCAFÉ® Dolce Gusto® Lumio™. W lokalnej adaptacji działań komunikacyjnych brała udział agencja Hand Made.

Lumio™  to nowy automatyczny ekspres w portfolio NESCAFÉ® Dolce Gusto®. Wyróżnia się awangardową stylistyką i kompaktowym rozmiarem, który  absolutnie nie ogranicza jego możliwości. Lumio™ może przygotować aż 30 różnych kaw i napojów - od klasycznego Espresso po aromatyczne Lungo czy dużą kawę Preludio. Ekspres wytwarza ciśnienie do 15 barów, a przygotowanie w nim ulubionej kawy zajmuje 30 sekund. Dostępny jest w różnych wariantach kolorystycznych - czerwonym, czarnym oraz białym. Lumio™ to mały ekspres z dużymi możliwościami.
baner_LUMIO_poziom_2.jpg
Adaptację kampanii, pod hasłem „Esencja designu. Moc kreacji”, przygotowała agencja Hand Made. Działania komunikacyjne prowadzone będą w internecie. Na potrzeby kampanii NESCAFÉ® Dolce Gusto® stworzona została autorska linia kreatywna wykorzystująca oryginalne ilustracje młodych, utalentowanych i wielokrotnie nagradzanych ilustratorek: Urszuli Palusińskiej, Katarzyny Głowy i Alicji Ozaist. Ilustracje miały na celu podbicie designerskiej strony ekspresu oraz jego możliwości w kreowaniu kaw. Przygotowane materiały to m.in. video, dedykowany landing page oraz niestandardowe formaty w kanałach Social Media.
baner_LUMIO_poziom_1.jpg
baner_LUMIO_poziom_3.jpg
Współpraca Hand Made i marki NESCAFÉ® Dolce Gusto® prowadzona jest od początku 2017 roku. Agencja odpowiedzialna jest za obsługę kanałów SM oraz kampanie digitalowe. Wspólnym projektem działu marketingu i Hand Made jest blog NESCAFÉ® Dolce Gusto® latteczyespresso.gazeta.pl, na którym czytelnicy mogą znaleźć mnóstwo kawowych ciekawostek, faktów i inspiracji.

Hand Made to dynamiczna, niezależna agencja z polskim kapitałem. W tym roku wyróżniona tytułem Agencja Roku - Krakowska Siła, w badaniu Media&Marketing Polska, oraz srebrnym Effie w kategorii motoryzacja.

Właścicielem marki NESCAFÉ® Dolce Gusto® jest Nestlé wiodąca firma w obszarze żywienia, zdrowia i dobrego samopoczucia z portfolio ponad 1500 produktów. Nestlé działa na polskim rynku od ponad 20 lat.